!
!

CONIC M-1200

!
Dubbelklik hier om de afbeelding te veranderen
MICROPROCESSOR PROGRAMMABLE TV GAME

Ieder museum hoort een uniek exemplaar van iets te hebben wil het een echt museum zijn. De Conic M-1200 is voor zover de museum-beheerder na kan gaan gerust uniek te noemen!
(Opm. omdat het hier en unieke game-console gaat is het zeer moeilijk om informatie te vinden over dit systeem. Een gedeelte van de informatie die U hier vindt komt van internet, en of al deze informatie 100 % klopt is helaas niet te garanderen...)

MODEL M-1200
FABRIKANT Conic (= merk, fabrikant onbekend)
TYPE Game, cartridge
LAND VAN OORSPRONG Hong Kong
BEGIN-JAAR PRODUCTIE onbekend (begin-jaren '80)
CPU RCA CDP1802CE 737 V2
SNELHEID 1,78 Mhz
RAM 1 K (256 bytes display RAM, 256 bytes program RAM, rest waarschijnlijk ongebruikt of is nodig voor de cartridges die niet door RCA zijn uitgebracht)
ROM 2 K (interpreter en de 5 interne games)
GELUID speaker van TV
I/O AANSLUITINGEN cartridge-slot
STROOMVOORZIENING 9 volt DC adapter, 500 mA

Het betreft hier een (Aziatische) kloon (= een nagemaakte computer die technisch gezien volledig uitwisselbaar is met de oorspronkelijke) van de RCA Studio II (U.S.A. 1977). De RCA Studio II is destijds in de U.S.A. niets geworden (Atari had nl. de betere games; zie ook verderop) en waarschijnlijk heeft RCA begin jaren '80 alle ontwerpen, patenten en componenten verkocht (gedumpt?) aan een Aziatische fabrikant en mogelijk ook nog aan andere fabrikanten. Deze Aziatische fabrikant is daarna een licht verbeterde kloon gaan maken van de RCA Studio II, welke onder een paar merknamen is verkocht. Niet echt slim van deze fabrikant, want een kloon maken van iets dat mislukt is geeft eigenlijk bijna altijd weer een mislukking.
(Verbeteringen waren: 8 kleuren i.p.v. zwart/wit, aan/uit schakelaar en ingebouwde connection box).

Gevolg was natuurlijk dat óók deze game-console mislukte en er van de kloon-console destijds zeer weinig verkocht zijn. Voor deze fabrikant natuurlijk absoluut niet goed, maar voor verzamelaars en musea natuurlijk een ideale situatie!

Tot nu toe (mei 2004) zijn er van de RCA Studio II 4 merken bekend waaronder een kloon is uitgebracht (zie http://www.old-computers.com/magazine/view.asp?r=2&a=5 ), waarvan we van 2 consoles met zekerheid kunnen zeggen dat dat ze van dezelfde fabrikant komen als de Conic M-1200 (de Mustang en de Sheen, beide hebben nl. ook een aan/uit schakelaar en lijken verder ook heel erg veel op de Conic M-1200). De andere 2 (MPT-02 serie's) komen waarschijnlijk van een andere fabrikant. Zoals U kunt zien op bovenvermelde site staat de Conic M-1200 er (nog) niet bij !!

Binnenkort meer informatie over deze unieke game-console!