Tips
!

Tips voor beter wassen

!

* Was altijd soort was bij soort was. Witte was bij bonte was ingooien etc. kan leiden tot verkleuringen van kledingstukken.

* Gebruik bij voorkeur een vloeibaar wasmiddel. De kans op verstoppingen in de machine neemt  hierdoor behoorlijk af en het zeepbakje blijft schoon. Wilt U toch poeder gebruiken gebruik dan uitsluitend waspoeder van een Nederlands fabrikaat.

* Haal altijd broekzakken etc. leeg voor U gaat wassen. Er bestaat anders kans dat iets (bijvoorbeeld muntstukken, spijkers etc.) in de pomp terecht komt waardoor de machine het water niet meer weg kan pompen. Overkomt U dit toch dan dient U het filter van de pomp te reinigen. Wij adviseren zowiezo om 2X per jaar dit filter te reinigen.

* Plaats de machine bij voorkeur in een droge ruimte. De levensduur van een wasmachine gaat behoorlijk achteruit indien deze bijvoorbeeld in een douche-ruimte o.i.d. wordt geplaatst.

* Plaats de machine altijd waterpas. Bij niet waterpas heeft U kans dat de machine na het centrifugeren niet geheel meer op dezelfde plaats staat als dat ie stond.

* Was BH's bij voorkeur in een waszak mee. Sommige metalen beugels in BH's leveren regelmatig problemen op in wasmachine's.

* Indien U de wasmachine niet gebruikt kunt U de deur van de wasmachine het beste een klein beetje open laten staan; hierdoor plakt de deur niet tegen de manchet (afsluitrubber) aan waardoor de manchet langer meegaat.